13 mei organiseert FVD een Lagerhuisdebat
Het referendum. Het is waar Forum voor Democratie uit voortkomt. Sinds de oprichting van onze partij zijn we met het besef doordrongen dat alleen referenda de huidige politieke koers fundamenteel kunnen veranderen. Het formatieproces blijkt keer op keer de wens van de bevolking te negeren; standpunten worden tegen elkaar weggestreept waardoor een coalitieakkoord ontstaat waar niemand op heeft gestemd. Alleen een volksraadpleging kan dan de politieke barricade van het kartel doorbreken.

Maar de nieuwe referendumwet – het is voor ons een twistpunt. Door de aanpassingen van de coalitie is de wet enorm verzwakt. Het kartel heeft een uitkomstdrempel ingevoerd, waardoor het vrijwel onmogelijk is om een geldig referendum te organiseren; referenda mogen geen internationale verdragen betreffen; belastingen en financiën mag geen referendum over worden gehouden. In een scherp betoog in de Tweede Kamer legt Thierry Baudet in detail uit op welke manieren de referendumwet is verzwakt.

Willen we een dergelijk referendum? FVD laat haar leden beslissen. In een bindend ledenreferendum bepalen zíj of onze Tweede Kamerfractie voor of tegen de wet zal stemmen. Maar niet voordat we hier uitvoerig het debat over hebben gevoerd!

Op vrijdag 13 mei organiseert FVD een Lagerhuisdebat in Nieuwegein waarbij we onze leden aan het woord laten. Twee teams van elk 75 FVD-leden zullen zich buigen over de belangrijke vraag: ‘is een ‘mank’ referendum beter dan helemaal geen referendum?’

Het wordt een fantastisch evenement. Niet alleen zal het debat doorslaggevend zijn voor de uitslag van het ledenreferendum; de beste debater – verkozen door de jury – wint een exclusieve lunch met onze Tweede Kamerleden! Na afloop is er tijd voor reflectie: de bar gaat open en samen met honderden andere FVD’ers praten we verder met een glas in de hand.

Eine Idee zu “Premiere : Holländische Partei FVD gibt der Macht an sein Mitglieder! So sieht Demokratie aus..

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert