BLCKBX158.000 Abonnenten

Speichern19.974 Aufrufe Live übertragen am 21.12.2022

#116Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #116 woensdag 21 december 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blc…

Woensdag 21 december 2022 – Nadat afgelopen week deel 6 en 7 werden uitgebracht, werd gisterenavond deel 8 gepubliceerd van de Twitter files. De files geven inzicht over de invloed van het Amerikaanse Pentagon op twitter voor de overname van miljardair Elon Musk. Juriste en publiciste Sietske Bergsma staat vanavond bij ons aan de desk en praat ons bij. – Uit notulen van de Europese Commissie zijn hele andere conclusies te trekken ten aanzien van het stikstofdossier, dan Nederlandse politici en media verkondigen, aldus chemicus Professor Jaap Hanekamp. Volgens minister Christianne van der Wal zijn de strikte maatregelen te danken aan de EU en Agenda 2030 maar, niets blijkt minder waar valt op te maken uit de stukken. – De overheid wil het waterpeil bij boeren op veengrond verhogen tot 20 centimeter onder het maaiveld. De grond wordt hierdoor agrarisch onbruikbaar, maar het zou jaarlijks 1 megaton CO2-uitstoot besparen. Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker dook in het dossier waarbij de boeren het water lekker en figuurlijk aan de lippen komt te staan. Desk: wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, juriste Sietske Bergsma en chemicus prof. dr. Jaap Hanekamp Presentatie: Sanae Orchi Inhoudsopgave 00:00 Wachttune 3:14 Nieuws van de dag 11:14 Overheid betaalde Twitter voor censuur 33:30 Veel meer mogelijk in stikstofbeleid dan Nederland beweert 52:58 Boeren op veen staat water aan de lippen gezet Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Relevante achtergrondinformatie Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blc…

(na afloop van de uitzending) Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur. Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap. blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv. Over stichting blckbx: Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat. Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig. Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen. Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert