DW News4,52 Mio. Abonnenten

Speichern287.879 Aufrufe 28.03.2023

In France hundreds of thousands of people  have been on the streets again in a direct challenge to the plans by president Emmauel Macron to make people work longer for their pensions. Demonstrations took place in cities across the country with the unions claiming more than four hundred and fifty thousand taking part in Paris alone. Authorities put that figure lower, but also put a record thirteen thousand police on duty.  It’s been two weeks since the president used a controversial constitutional power to bypass parliament and move on with steps to raising the retirment age from 62 to 64. 

Paris burns as protesters resort to arson; Macron defiant amid Pension Bill fire

Hindustan Times5,28 Mio. Abonnenten

Speichern193.123 Aufrufe 19.03.2023 #paris#protest#franceprotests

Paris continues to remain on the edge for a third straight night as police clash with protesters marching against Macron government’s pension age reform. The Macron government is pushing through a rise in the state pension age without a parliamentary vote.

Angry protesters marched across various cities in France. In the capital, protesters set fire to garbage piles and raised slogans against the government. Riot police used tear gas and charged at protesters with batons. The authorities have banned protests at key sites including the Champ-Elysees and Place de la Concorde. Watch this video for details. #paris#protest#franceprotests#france#pension#pensionrevision#francepension#macron#macrongovt

CNN-News183,57 Mio. Abonnenten

Barricades Set On Fire In Paris As Pension Reform Protests Turn Violent | Paris Pension Protest News

Speichern139.002 Aufrufe Vor 12 Stunden live gestreamt #paris#protests#englishnewsliveBarricades Set On Fire In Paris As Pension Reform Protests Turn Violent | Paris Pension Protest News Protesters angered by the French government’s surprise move to force through its pension reform clashed with riot police in Paris on Thursday evening as barricades of garbage bins and trash were set on fire in the streets. #paris#protests#englishnewslive#cnnnews18live#news18live

JustAs it is107.000 Abonnenten

Live: French workers protest after Macron plans to force through pension changes without vote

Speichern373.834 Aufrufe Vor 11 Stunden live gestreamt #JustAsitis#JAIINEWS#French

Live from Paris o as French workers and citizens take to the streets after President Emmanuel Macron decided to use executive privilege to force through his pension reforms without a vote in the National Assembly. The Senate passed the proposals by 193-144, which increase the retirement age from 62 to 64.

However, the vote in the lower house was withdrawn at the last minute, with the result believed to be too close to call. Regular demonstrations and strikes against the bill have taken place in recent months, with rallies expected to intensify following the use of the executive power. Join this channel to get access to perks:    / @justasitis  

Large antiwar protests rock Europe

The Grayzone267.000 Abonnenten

Thanks92.542 Aufrufe 09.03.2023 #TheGrayzone

The Grayzone’s Max Blumenthal and Aaron Mate discuss the wave of antiwar protests that have erupted across Western Europe, from Berlin to Brussels, in response to escalatory arms shipments to Ukraine and new revelations about the destruction of the Nordstream pipelines.

||| The Grayzone ||| Find more reporting at https://thegrayzone.com

Support our original journalism at Patreon: https://patreon.com/grayzone

Facebook: https://facebook.com/thegrayzone

Twitter: https://twitter.com/thegrayzonenews

Instagram: https://instagram.com/thegrayzonenews

Minds: https://minds.com/thegrayzone

Mastodon: https://mastodon.social/@thegrayzone

related article :

Daan de Wit: ‘Wereldwijd zijn er massale anti-overheid demonstraties’

9,073 views Oct 18, 2022blckbx back-up | Bert Brandsma56.5K subscribersSUBSCRIBE395DislikeShareDownloadSave

Dit weekend gingen wereldwijd honderdduizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen nationaal en internationaal overheidsbeleid. In o.a. Brussel en Parijs spraken burgers zich fel uit tegen het ingrijpende defensie- en energiebeleid van de EU, maar ook de regimes van Iran en China konden op protesten rekenen. Onderzoeksjournalist Daan de Wit dook in het vraagstuk waar deze gelijktijdige mondiale opstanden vandaan komen en welke lering we kunnen trekken uit het wereldwijde spanningsveld tussen de macht en de burger. Wil je de hele uitzending terugkijken? https://www.blckbx.tv/livestreams/blc… Over Stichting blckbx Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan. Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou. Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen. Steun je ons? Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

https://jeromus.de/produkt-kategorie/schermbecker-survival-store-de/

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert